Tanzanya Devlet Başkanı Samia Suluhu Hassan, Ebola’ya benzer son derece bulaşıcı ve ölümcül bir hastalık olan Marburg virüsü salgınının ülkede görüldüğünü doğruladı. İlk vaka, kuzeybatıdaki Kagera bölgesinde tespit edildi.
Başkan Hassan, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Müdürü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus ile düzenlediği basın toplantısında, 25 şüpheli vakadan yalnızca birinin pozitif çıktığını ve durumun yakından izlendiğini belirtti. Salgının yalnızca Kagera’nın Biharamula bölgesinde görüldüğü ifade edildi.
DSÖ Genel Müdürü Dr. Tedros, Tanzanya’ya desteklerini ileterek, salgının hızla kontrol altına alınması için çalışıldığını açıkladı.
Erdoğan-Zelenski’den kritik görüşme
Marburg virüsü, meyve yarasalarından bulaşıyor ve enfekte kişilerle temas yoluyla yayılıyor. Belirtiler arasında yüksek ateş, şiddetli baş ağrısı, kas ağrıları ve ishal bulunuyor. Ölüm oranı, tedavi edilmediğinde yüzde 88’e kadar çıkabiliyor.
Bu, Kagera bölgesinde 2023’ten bu yana görülen ikinci Marburg salgını oldu.
EĞİTİM
10 Ağustos 2026SPOR
10 Ağustos 2026EĞİTİM
10 Ağustos 2026SPOR
10 Ağustos 2026SPOR
10 Ağustos 2026EĞİTİM
10 Ağustos 2026EĞİTİM
10 Ağustos 2026
1
DSÖ’den Ebola alarmı: Ölüm oranı yüzde 50’ye ulaştı
501 kez okundu
2
Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayıp Birinci: Sigarayı kimlikle vermek planlarımızdan birisi
498 kez okundu
3
Yoğun bakım yatak kapasitesi 47 bin 809’a yükseldi
494 kez okundu
4
DSÖ’den Ebola uyarısı: "Aşı için 9 ay gerekebilir"
479 kez okundu
5
Kanada’da karantinadaki yolcuda hantavirüs tespit edildi
474 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.