ANKARA – BHA
Federasyon, kulüp temsilcileriyle yapılan prova ve bilgilendirme toplantısının ardından gelen görüşler doğrultusunda fikstür anahtarına son şeklin verildiğini açıkladı.
Belirlenen kurallara göre milli maç haftaları öncesindeki dönemlerde derbi oynanmayacak ve bu kapsamda 11. hafta yasaklı hafta olarak belirlendi. Ayrıca Avrupa kupalarında farklı günlerde mücadele eden takımların dinlenme sürelerini korumak amacıyla belirli haftalarda eşleşmelerine izin verilmeyecek.
Sezonun ikinci yarısı, ilk devrenin tam tersi fikstür düzeniyle oynanacak. Hiçbir takım sezon boyunca aynı rakibi düzenli olarak takip etmeyecek. İlk iki ve son üç haftada ise ekipler üst üste iç saha veya deplasman maçları yapmayacak.
Fikstürde Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un karşılaşmalarına yönelik özel denge kuralları uygulanacak. Takımlar büyük rakipleriyle ardışık haftalarda karşılaşmayacak ve iç saha-deplasman dengesi korunacak.
Derbi maçları 1, 2, 11, 17, 18, 22, 28 ve 31. haftalar dışında oynanabilecek. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki derbilerde takımlar bir maçı iç sahada, diğerini deplasmanda oynayacak.
Fikstür planlamasında derbi haftaları da netleşti. Buna göre Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki sezonun ilk derbi mücadelesi 9. haftada oynanacak.
EĞİTİM
25 Temmuz 2026SPOR
25 Temmuz 2026EĞİTİM
25 Temmuz 2026SPOR
25 Temmuz 2026SPOR
25 Temmuz 2026EĞİTİM
25 Temmuz 2026EĞİTİM
25 Temmuz 2026
1
3. Lig yolunda mücadele: Kars 36 Spor Play-Off’a veda etti
1998 kez okundu
2
Süper Lig’de küme düşen ilk takımlar netleşti
1984 kez okundu
3
Gül festivali’nde spor şöleni
1665 kez okundu
4
Fenerbahçe, Konya deplasmanında umut peşinde
1581 kez okundu
5
Cristiano Ronaldo’nun akıllara zarar tüm kariyerinin istatistiğini çıkardık !
1521 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.