DOLAR 47,7058 -0.03%
EURO 55,1902 -0.06%
ALTIN 6.663,430,04
BITCOIN 31028530.2%
Ankara
28°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

İmamoğlu 'sahte diploma' soruşturması kapsamında 5 Mart'ta ifade verecek
  • HDH Medya
  • Gündem
  • İmamoğlu 'sahte diploma' soruşturması kapsamında 5 Mart'ta ifade verecek

İmamoğlu 'sahte diploma' soruşturması kapsamında 5 Mart'ta ifade verecek

ABONE OL
25 Şubat 2025 17:46
İmamoğlu 'sahte diploma' soruşturması kapsamında 5 Mart'ta ifade verecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Miroşnik: Müzakereler iki ülkenin anlaştığı her ülkede yapılabilir

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun lisans diplomasıyla ilgili olarak başlattığı soruşturmayı sürdürüyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan rapor, İmamoğlu’nun yatay geçiş yaptığı dönemde KKTC’deki üniversitenin tanınmadığını ortaya koyarken, İmamoğlu’nun avukatları bu geçişin mevzuata uygun olduğunu savundu.

İmamoğlu’nun avukatlarından açıklama: Geçiş mevzuata uygundu

Ekrem İmamoğlu’nun avukatları Prof. Dr. Adem Sözüer ve Mehmet Pehlivan, konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Sözüer, İmamoğlu’nun Girne Amerikan Üniversitesi’nde başladığı eğitimine, ilan edilen koşulları yerine getirerek İstanbul Üniversitesi’nde devam ettiğini belirtti.

“O dönemde yatay geçiş için belirlenen üç kriter vardı ve İmamoğlu bunları eksiksiz yerine getirdi. Başvurusunu zamanında yaptı, bütün derslerinden başarılı oldu ve gerekli not ortalamasını karşıladı.” dedi.

Pehlivan ise İmamoğlu’nun yatay geçişinde kendisine özel bir uygulama yapılmadığını belirterek, “Bu kontenjandan pek çok öğrenci faydalandı. İstanbul Üniversitesi, Milliyet gazetesine ilan vererek yatay geçiş için duyuru yaptı ve İmamoğlu bu duyuruya istinaden başvurdu.” ifadelerini kullandı.

Diploma iptal edildi mi? 

Soruşturmanın kamuoyuna yansımasının ardından, YÖK’ün İmamoğlu’nun diplomasını iptal ettiği iddiaları gündeme geldi. Ancak CHP İstanbul Milletvekili Avukat Turan Taşkın Özer, bu iddiaları yalanlayarak, “YÖK’ün herhangi bir diplomanın geçerliliğini iptal etme yetkisi yoktur. Bu tür manipülatif haberlere itibar edilmemelidir.” açıklamasında bulundu.

İmamoğlu’nun eğitim geçmişi

Trabzon Lisesi mezunu olan Ekrem İmamoğlu, ilk olarak Doğu Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü kazandı ancak kaydını kısa bir süre sonra Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne alındı. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne yatay geçiş yaparak, 1994 yılında bu bölümden mezun oldu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde işletme yüksek lisansına başladı, öğrenim hayatına belediye başkanlığı görevi sırasında devam ederek eğitimini tamamladı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.