İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Cumhurbaşkanlığı adayını belirlemek için yapılacak ön seçime katılmak isteyen vatandaşları, 28 Şubat Cuma günü saat 17:00’ye kadar partiye üye olmaya ve 23 Mart Pazar günü yapılacak oylamada oy kullanmaya davet etti.
Sosyal medya hesabı üzerinden bir çağrı yapan İmamoğlu, Türkiye’nin daha adil, özgür ve refah bir geleceği için CHP’nin Cumhurbaşkanlığı adayını belirlemek amacıyla tarihî bir ön seçime gireceğini belirtti. Bu sürecin, demokrasiyi güçlendirecek ve ülkenin geleceği için önemli bir adım olacağını vurgulayan İmamoğlu, 28 Şubat’a kadar partiye üye olanların 23 Mart’taki seçimde söz sahibi olacağını ifade etti.
İngiltere’de “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” paneli
İmamoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetini devralarak, CHP’nin Cumhurbaşkanlığı için başvurumuzu gerçekleştirdik. Bu süreçte imza veren tüm milletvekillerimize teşekkür ediyorum. 23 Mart’ta yapılacak ön seçim, yalnızca CHP için değil, tüm Türkiye için yeni bir başlangıcın habercisi olacak. Bu seçim, demokrasinin güçlendirilmesi ve halkın iradesinin ön plana çıkması açısından tarihi bir adım olarak kayda geçecektir.”
İmamoğlu, “Demokrasilerde mühür milletin elindedir” diyerek, 23 Mart’taki sandığın sadece CHP için değil, Türkiye’nin geleceği için de önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Partiye üye olan herkesin bu tarihi süreçte aktif bir rol alacağını vurgulayan İmamoğlu, “Vereceğiniz her oy, ülkemizdeki kötü gidişe karşı bir itiraz olacak. Değişim için hep birlikte omuz omuza mücadele edeceğiz” dedi.
İmamoğlu, çağrısını şu sözlerle tamamladı:
“Her bir üyelik, sesimizi daha gür duyuracak ve bu tarihi değişim için önemli bir adım olacak. Hepinizi bu sürecin bir parçası olmaya, adalet, eşitlik, özgürlük ve refah mücadelesine katkıda bulunmaya davet ediyorum.”
EĞİTİM
09 Ağustos 2026SPOR
09 Ağustos 2026EĞİTİM
09 Ağustos 2026SPOR
09 Ağustos 2026SPOR
09 Ağustos 2026EĞİTİM
09 Ağustos 2026EĞİTİM
09 Ağustos 2026
1
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
7805 kez okundu
2
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
4748 kez okundu
3
Joe Biden 6 aylık hedeflerini açıkladı. Senato buz gibi…
2938 kez okundu
4
Putin’den Ermenistan’ı yıkan açıklama: Karabağ Azerbaycan’ın ayrılmaz bir parçasıdır!
1925 kez okundu
5
Kıvanç Tatlıtuğ’dan evliliğine dair çok çarpıcı röportaj.
1837 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.