Yusuf Kanlı’dan, silahlı saldırıya sert tepki!

Siyaset - 21 Nisan 2023 21:20

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Ak Parti Çukurova ilçe binasına yapılan silahlı saldırıyı kınarken, “Türk Milleti, kumar masası tiyatrocularına ve kaos simsarlarına itibar etmeyecek, onların kirli, sinsi tuzaklarına düşmeyecektir.” dedi.

Kurşun şov yapan hanımefendi” göndermesi…

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Ak Parti Çukurova İlçe binasına yapılan silahlı saldırıya tepki gösterdi. Kanlı, açıklamasında şunları söyledi:

“Asrın felaketine maruz kalan ve büyük acılar yaşayan Türkiye, yaralarını sarma sürecinde aynı zamanda yine asrın seçimine hazırlanmaktadır. İçinde bulunduğumuz dönemde her zamankinden daha fazla demokratik hoşgörüye, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu açık iken ne yazık ki Ak Parti Çukurova İlçe binasına yapılan silahlı saldırı endişelerimizi artırmıştır. Yakalanan zanlının, muhalefetin Ak Parti’ye ve Cumhur İttifakı’na yönelik ürettiği kin ve nefret ikliminden etkilendiği, verdiği ifadede ortaya çıkmıştır. İstanbul’da hırsızlık teşebbüsünde bulunan zanlıların kavgası sonucu partisinin binasına tesadüf eden bir kurşun nedeniyle  mağduriyet çıkarmaya çalışan, siyasi fırsatçılıkla Meclis kürsüsünde delirmişçesine kurşun şov yapan hanımefendi, acaba bu son saldırıdan dolayı sorumluluk duymakta mıdır; merak ediyoruz.”

Cumhur İttifakı bu ülkenin hizmetkârıdır”

Yusuf Kanlı şöyle devam etti:

“Emperyalizme karşı milli duruşuyla bölgemizdeki oyunları bozan, küresel dengede etkin hale gelen, Kafkasya’dan Balkanlara, Ortadoğu’dan Afrika içlerine kadar var olan medeniyet izlerimizi yeniden ihya eden, böylece Devletimize ve Milletimize yeniden özgüven kazandıran Cumhur İttifakı, bu ülkenin düşmanı değil, hizmetkârıdır. Dolayısıyla düşmanı burada değil, PKK’nın, FETÖ’nün, bilumum terör örgütlerinin ve Türkiye’nin hasmı ABD ve güdümündeki devletlerin açıktan destek verdiği ve emel birliği yaptığı bölücü muhalefette aramak lazımdır. Ak Parti Çukurova İlçe binasına yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, geçmiş olsun dileklerimi paylaşıyorum. Bedeli ne olursa olsun, devletimizi yaşatma kararlılığımız, demokrasimizi, demokratik hoşgörü kültürümüzü, kardeşlik hukukumuzu korumak ve ayakta tutmak için de geçerlidir. Asil ve aziz Türk Milleti, ferasetiyle, basiretiyle ülkemizin bekasına sahip çıkacak, kumar masası tiyatrocularına ve kaos simsarlarına itibar etmeyecek, onların kirli, sinsi tuzaklarına düşmeyecektir.”

BENZER HABERLER