Milyonlarca tapu sahibine yeni bir duyuru

Yaşam - 20 Haziran 2023 09:00

Milyonlarca tapu sahibine yeni bir duyuru yapıldı. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde yaşayan mülk sahiplerinin bu ödemeyi yapması gerek. İşte detaylar…

Milyonlarca tapu sahibine son dakika duyurusu yapıldı. Özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara’da yaşayanlar için önemli bir hatırlatma yapıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda tapu sahiplerinin bu tarihe kadar ödeme yapmaları gerektiği vurgulandı. 3 gün içerisinde tapu sahiplerinin ödeme yapmaları gerekiyor. Vergi ödemeleri her yıl iki taksitte gerçekleştiriliyor ve ilk taksit ödeme süresi Mart, Nisan ve Mayıs ayları boyunca devam ediyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içinde yapılmalıdır.

Emlak vergisi tüm tapu sahiplerinden alınır. Eğer ödeme yapmazsanız zamanında faizle karşı karşıya kalabilirsiniz. Tapu sahipleri, vergi ödemelerinin iki eşit taksitte yapıldığını bilmeliler. Birinci taksit Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, ikinci taksit ise Kasım ayında ödenebilir. Bu tarihler arasında ödeme yapmayan kişiler, faiz ödemeleri ve gecikme cezalarıyla karşı karşıya kalabilirler. E-Devlet üzerinden tapu bilgilerini sorgulama hizmeti alınarak, tapusu üzerine kayıtlı bulunan gayrimenkul sahipleri emlak vergisi ödeme bilgilerini öğrenebilirler.
BENZER HABERLER