ALİHAN TELATAR / RİZE – BHA
Basın mensuplarının soruları yanıtlayan Augusto, “Burada farklı bir oyun sistemi, farklı bir ideoloji ve yapıyla karşılaştım. Bu düzene adapte olmam biraz zaman aldı. Şu anda kendimi çok daha iyi hissediyorum ve takımıma asistlerimle, gollerimle katkı sağlamak istiyorum” dedi. Augusto, teknik direktör değişimiyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu.
İlhan Palut ile yolların sonuçların kötü gitmesi nedeniyle ayrıldığını ifade eden Angolalı oyuncu, “İlhan hocamız burada iki buçuk yıl görev yaptı fakat sonuçlar istediğimiz gibi olmayınca veda etmek zorunda kaldı. Yeni hocamızla birlikte yeni fikirler üretme şansı bulduk. Bu durum bizde adeta taze bir oksijen etkisi yarattı. Farklı bir yapıya bürünmeye çalışıyoruz ve bunun yansımalarını ilerleyen süreçte hep birlikte göreceğiz” dedi.
Takımın kapasitesine güvendiğini vurgulayan Augusto, ligin ilk beş sırasının kendileri için ulaşılabilir bir hedef olduğunu söyledi: “Biz gerçekten yüksek kapasiteye sahip bir takımız. Belirli bir potansiyelimiz var ve ligin ilk beşinde olmamız kimseyi şaşırtmamalı. Hatta Avrupa’ya gidebilecek gücümüz olduğunu düşünüyorum. Türk ligi çok farklı; bir anda zirvedeki takım düşebiliyor veya alt sıralardaki bir takım hızla yukarı çıkabiliyor. İlk galibiyeti aldıktan sonra bunu seriye dönüştürüp üst sıralara çıkacağımıza inanıyorum.”
Futbol dışında genelde dinlenmeyi tercih ettiğini belirten Augusto, Rize’nin sakin yapısının kendisine iyi geldiğini söyledi: “Çok yoğun çalıştığımız için boş zamanlarımda genelde uyuyorum. Rize, futbola konsantre olmak için çok uygun ve sakin bir şehir. Dinlenip antrenman yapıyorum, sonra tekrar dinlenerek bir sonraki antrenmana çıkıyorum. Tamamen bu düzen içinde bir rutinim var.”

EĞİTİM
24 Ağustos 2026SPOR
24 Ağustos 2026EĞİTİM
24 Ağustos 2026SPOR
24 Ağustos 2026SPOR
24 Ağustos 2026EĞİTİM
24 Ağustos 2026EĞİTİM
24 Ağustos 2026
1
3. Lig yolunda mücadele: Kars 36 Spor Play-Off’a veda etti
2013 kez okundu
2
Süper Lig’de küme düşen ilk takımlar netleşti
1995 kez okundu
3
Gül festivali’nde spor şöleni
1674 kez okundu
4
Fenerbahçe, Konya deplasmanında umut peşinde
1596 kez okundu
5
Cristiano Ronaldo’nun akıllara zarar tüm kariyerinin istatistiğini çıkardık !
1563 kez okundu