20° Parçalı az bulutlu

VALİ ELBAN, “ROBOTİK VE KODLAMA KAPASİTE GELİŞTİRME PROJESİ” KAPSAMINDA EĞİTİM GÖREN ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

Eğitim - 21 Ocak 2021 11:43 A A

Vali Süleyman Elban, Adana Valiliği koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan “Robotik ve Kodlama Kapasite Geliştirme Projesi” kapsamında eğitim alan öğretmenlerle bir araya geldi.

Adana Bilim ve Sanat Merkezinde gerçekleşen eğitim faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgiler alan Vali Elban, öğretmenlerle de sohbet etti.

Ziyaret sırasında Vali Elban’a; 27 Kasım 2020 tarihinde 14 bin 732 sekizinci sınıf öğrencisinin kullanımına açılan ve öğrencilerin kendileri ile yarışarak, kolaydan zora doğru çeşitli soruları çözmesi amacıyla tasarlanan Uzaktan eğitim platformu ile öğrencilerin öğrenme çalışmalarını desteklemek ve her ortamda öğrenimi devam ettirebilmek amacıyla Adana Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından hazırlanan ÖDMTEST adlı mobil uygulama hakkında bilgiler verildi.

“Robotik ve Kodlama” konusunda bazı değerlendirmelerde bulunan Vali Elban, teknoloji ve internetin hızla gelişmesiyle birlikte dünyada dijitalleşme devrinin başladığını belirterek bu dijital dünyanın gerisinde kalmamak amacıyla ülkemizde de önemli projeler geliştirildiğini ifade etti.

“Geleceğin Kod Okuryazarı Bireylerini Yetiştirmek En Büyük Hedefimiz”

Kodlama, 3D tasarım, elektronik tasarım ve bunun gibi bilişim üretim becerilerinin kazandırılması amacıyla ilimizde öğretmen ve öğrencilere yönelik hazırlanan “Robotik ve Kodlama Kapasite Geliştirme Projesi”ni bu bağlamda çok önemsediklerini belirten Vali Elban, “Yarınlarımıza yapılan bir yatırım olarak değerlendirdiğimiz bu proje ile geleceğin kod okuryazarı bireylerini yetiştirmek en büyük hedefimizdir.” dedi.

Koronavirüsle başlayan pandemi sürecinin dijital devrimin hızlanmasına katkı sağladığını ifade eden Vali Elban, “Dijital devrimi kim önce yaparsa ve bu döneme ne kadar hazırlıklı olursa geleceğin dünyasında söz sahibi olacağını düşünüyorum. Bu sebeple çocuklarımızı bu dünyaya hazırlamamız, onlara dijital dünyayı öğretmemiz gerekiyor. Özellikle eğilimi olan yavrularımıza eğitim fırsatları sunacağız. Kısa süre içerisinde 490 bin civarında öğrencimizi bu işle tanıştıracağız. Öğrencilerimiz aldıkları eğitim sonucunda algoritma ve kodlama mantığını kavrayacak, kod okuryazarlığı becerisi kazanacak ve bu vasıtayla gelecekte birçok ürün oluşturma yeteneğine sahip olacak. Arzumuz Çukurova’yı bu manada öncü yapmak.” dedi.

Bu hedefi gerçekleştirmek için öğretmenlerin katkılarına ihtiyaçları olduklarını dile getiren Vali Elban, “Dünya öyle bir değişim yaşamaya başladı ki dijital okuryazarlığı anlamayan, bu alanda yetkin olmayan, üretemeyen büyük ölçüde geri kalacak. Onun için bizler bu alanda yol almalıyız. Pandemi döneminde olmamıza rağmen öğretmenlerimizin bu eğitimi almasını pandemi kuralları çerçevesinde sağladık. Şartlar belli ölçüde normalleşmeye başladığı andan itibaren de çocuklarımızı bu eğitimlerle hızlıca buluşturup onları değişen, gelişen bu yeni döneme hızlıca adapte edebiliriz diye düşünüyorum.” dedi.

“Öğretmenlerimiz, Dijital Dünyanın En Önemli Aktörleri Olacak.”

Öyle ya da böyle çocukların gelişen dünyada dijital bir okuryazar olacağını dile getiren Vali Elban, “Onların okuryazar olduğu yerde bizlerin okuryazar olmaması bizi çok zor duruma düşürebilir. Bu çok önemli bir husus. Çünkü çocuklar derslerinin bir parçasının dijital olmasını istiyorlar. Eğer bir öğretmen buna hazırlıklı olmazsa çocuklar karşısında zor duruma düşebilir. Öğretmenlerimiz her zaman çok saygınlardır ama bu tutumu kazanan öğretmenlerimizin saygınlıklarının daha da artacağını düşünüyorum. Bunu, öğretmenlerimizin bize geribildirim olarak anlattıklarından yola çıkarak söylüyorum. Çocukların derslere olan motivasyonu bu sayede çok daha artacak. Öğrencilerimizin analitik düşünmek, sabırlı olmak, sorun çözmek vb. kazanımları bu programlar sayesinde artacak. İşte bu noktada öğretmenlerimiz, dijital dünyanın en önemli aktörleri olacak.” şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Zafer Öz ve İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun’un da hazır bulunduğu ziyarette Vali Elban, sınıflarda incelemelerde bulundu.

Eğitim - 11:43 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.

HABER LİSTESİ

  • 01
    18 ilden 400 satranç sporcusu Adana’da yarıştı
    19-21 Nisan 2024 tarihlerinde, ASKİ Atatürk Spor Salonu’nda Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Satranç Federasyonu Adana İl Temsilciliği ve Karnaval Komitesi organizasyonunda gerçekleştirildi. 4 farklı kategoride düzenlenen turnuvaya 18 farklı ilden 400’ü aşkın sporcu katılım sağladı. Turnuva, karnavalın en geniş katılımlı spor organizasyonu olma özelliği de taşıyor. Turnuvanın açılış töreni […]
  • 02
    Adana Diş Hekimleri Odası’nda Dt. Fatih Güler ile Yola Devam
    Adana Diş Hekimleri Odasının Sarı ve Mavi listeyle gidilen 2024-2026 Dönemi Olağan Genel Kurul ve seçimleri sonucu mevcut Başkan Dt. Fatih Güler ve ekibi seçimin galibi oldu. DT. FATİH GÜLER, “2030 VİZYONUMUZU YAŞAMA GEÇİRECEĞİZ” Adana Diş Hekimleri Odası Dt. Asım Savaş Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Genel Kurulun Divan Başkanlığını Dt. Metanet Çulhaoğlu, Yardımcılığını Dt. Samet Şanlı, […]
  • 03
    Uludağ, “23 Nisan Türkiye Cumhuriyeti’nin müjdesi olmuştur”
    Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Uludağ mesajında şöyle dedi: BAŞKAN ULUDAĞ’DAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI “Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşını oluşturan ve milli iradenin temsil makamı Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104. Yılını her yıl olduğu gibi bu yıl da […]
  • 04
    Karalar, ‘Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramı kutlu olsun’
    Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle yazılı bir açıklama yaptı. Karalar açıklamasında 23 Nisan’ın dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olduğunu vurguladı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar açıklamasında şu görüşlere yerverdi. “Parçalanmak, yok edilmek, vatansız bırakılmak istenen Türk Milleti’ni, bütün dünyayı şaşkına çeviren Kurtuluş Savaşı ile özgürlüğe […]
  • 05
    Öğrenciler tarımı okul çiftliğinde öğreniyor!
    Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlınca başlatılan ‘Okulda Çiftlik’ Projesi çerçevesinde Adana’da öğrencilerle beraber okul bahçesine meyve fidanı dikimi yapıldı. TARIM VE HAYVANCILIK OKULDA ÇİFTLİK PROJESİ İLE ÖĞRENCİLERE SEVDİRİLİYOR Çocuklar, okul bahçelerinde bitkisel üretimin yanı sıra kümes hayvanlarının bakımını ve hayvansal üretimi de öğrenmesini amaçlayan proje Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Eğitim ve Yayın Daire Başkanlığı tarafından yürütülüyor. […]